Японецът Наоя Иноуе е новият световен шампион на WBC и WBO в категория "супер петел". 30-годишното "Чудовище" записа своята 25-а победа на професионалния ринг, побеждавайки американеца Стивън Фултън чрез технически нокаут в осмия рунд. Битката за двете световни титли се проведе в Токио, Япония.

Така Иноуе става световен шампион в четвърта различна категория.

Самият мач протече под диктовката на любимеца на публиката. Иноуе държеше центъра на ринга през голяма част от времето и методично и последователно пласираше удари от най-различни ъгли и разстояние. Фултън играеше от заден крак, но американецът използваше чудесно предната си ръка и на свой ред нанасяше точни удари в тялото и главата на съперника си.

В шестия рунд Иноуе вдигна темпото и също започна да малтретира торса на противника си, приключвайки повечето от атаките си с лявата си ръка.

Всичко за Фултън приключи в първата минута на осмия рунд, когато Иноуе изчака перфектния момент, за да пласира ляв прав в тялото и изпепеляващо дясно кроше в брадичката на Фултън. Американецът падна в нокдаун, но успя да пребори отброяването на рефера. Иноуе отново се втурна в атаки и притисна опонента в ъгъла, което доведе до намесата на третия човек на ринга и мачът справедливо бе прекратен.