Бившият шампион на UFC в лека категория - Хабиб Нурмагомедов, е един от малцината големи шампиони в бойните спортове, които по една или друга причина се отказаха на върха.

35-годишният дагестанец прекрати професионалната си кариера в смесените бойни изкуства през октомври 2020 г., когато победи Джъстин Гейджи в Абу Даби, запази титлата си и се оттегли с актив от 29 победи и 0 загуби.

Оттогава около името му постоянно циркулират слухове и информации, че той ще се завърне, но 3 години и няколко месеца по-късно изглежда, че никога повече няма да го видим вътре в клетката.

Според бившият му съотборник в Американската кикбоксова академия - Даниел Кормие, Хабиб е получил оферта на стойност 40 милиона долара, за да се бие отново.

"Хабиб ми го каза. Искали са да го върнат срещу 40 милиона долара. Не знам какво трябва да стане, за да се завърне", сподели американецът, който е един от най-доверените хора на Нурмагомедов.

Подобна сума не е невероятна за професионалния бокс, но в сферата на смесените бойни изкуства е 40 милиона долара е нечуван хонорара, било то и за повече от една битка.