Спаринг партньорът на Тайсън Фюри - Агрон Смакичи, говори за пръв път след нещастния инцидент, който отмени най-чакания мач в бокса за последните няколко десетилетия.

"Краля на циганите" трябваше да се бие срещу украинеца Олександър Усик в двубой за абсолютната световна титла в тежка категория на 17 февруари в Саудитска Арабия. За съжаление, двубоят бе отменен, тъй като в началото на месеца британецът получи тежка аркада по време на спаринг със Смакичи.

Шампионът на WBC се нуждаеше от 15 шева, а двубоят бе пренасрочен за 18 май.

В интернет се появи видео от въпросната спаринг сесия, като всички наблюдавали видеото се обединиха около мнението, че Смакичи пласира удар с лакът точно под каската на Фюри.

Хърватският боксьор отрича тези обвинения и твърди, че го е ударил с чист удар.

"За съжаление, отложих най-големия боксов мач, но не го направих нарочно", заяви Агрон.

"Беше чист и позволен удар - той ми дърпаше главата и може би се бе наклонил към лакътя ми. Опитвах се да се движа около него и да имитирам Усик, да избягвам ударите му и да го търся в тялото. Той изглеждаше добре. Не мога да кажа, че не е бил във форма, както пишат по медиите и в интернет. Закусихме в 11 и в 12 започна спарингът. Всичко се случи в третия рунд. Дотогава всичко беше наред. Той ми правеше малки номера и ми казваше "малка наденица". Както той, така и аз бяхме с големи ръкавици и с каски. Бяхме намазани с вазелин. Всичко беше защитено и професионално. Надявам се да дойда и за следващия му лагер и да го подготвя за мача с Усик", заяви хърватинът.