На 66-годишна възраст след боледуване от рак почина един от най-славните, обичани и трудолюбиви хора в цялата история на българския бокс - Георги Долапчиев.

"Долапа", както бе известен той, е републикански шампион, сребърен медалист от европейското първенство за младежи през 1976 г. и носител на купа "Странджа“ от 1981 г.

На 17-годишна възраст започва да тренира в ЦСКА под ръководството на Тодор Чакъров и Васко Касабов. След това продължава в спортната школа АШВСМ "Чавдар“ в София (Армейска школа за високо спортно майсторство). След това преминава в Академик, където прекарва около 9 години. След това прекарва 4 години в Локомотив София, където е в ролята на играещ треньор. Спира с бокса на 34 години.

След кратко отсъствие от боксовата зала, Георги Долапчиев се завръща на ринга като треньор. През последните 11 години бе главен треньор в столичния спортен комплекс "Олимпия“ в квартал Люлин 10.

Хората, които са имали честта и късмета да тренират под негово ръководство, ще го запомнят като весел, истински, честен и уникален човек и учител.

Опелото ще се състои на 14.01 (неделя) от 15:30 часа в храм "Света София".

Екипът на "Фокус" поднася искрени съболезнования на семейството и близките му!