Кметът на Русе Пенчо Милков награди боксовият национал Радослав Росенов за спечелването на Купа "Странджа“ 2024.

"От мое име и от името на русенци ти благодаря за това, че трета поредна година връщаш Купа "Странджа“ там, където ѝ е мястото – в родния Русе“, обърна се Милков към Росенов, посрещайки го кабинета си.

Радослав Росенов е състезател на боксов клуб "Русе“.

Милков отличи боксьора за успеха му през февруари, когато младият русенец спечели златния медал в категория до 63,5 кг. на 75-ото издание на Международния боксов турнир Купа "Странджа“. Това е трето поред отличие за Росенов, който е и двукратен европейски шампион за мъже до 22 години.

С поздравителен адрес бе почетен и треньорът на боксьора – Съби Събев, с чиято помощ спортистът постига успехи на ринга както в България, така и в чужбина.

Пенчо Милков уважи и изпълнителния директор на боксов клуб "Русе“ Илия Сяров за цялостната му дейност, спомогнала за развиването на множество русенски таланти.

Радослав Росенов сподели за трудностите, през които е преминал, за да се окичи с поредната победа. Спортистът очерта като свои следващи цели Европейското първенство в Белград, Сърбия, и предстоящата квота за участие в Олимпийските игри, които ще се проведат през лятото в Париж. Русенският боксьор се надява да представи достойно Русе и България на най-важното спортно събитие, както и да достигне до върха на почетната стълбичка без травми.

На срещата присъстваха още заместник-кметът на община Русе Борислав Рачев, директорът на ОП "Спортни имоти“ Лачезар Иванов, президентът и членът на Управителния съвет на боксовия клуб Павел Сяров и Иван Димитров.