Легендата на бокса - Майк Тайсън, даде прогнозата си за предстоящия супер мач в тежка категория между двамата световни шампиони Тайсън Фюри и Олександър Усик.

"Кралят на циганите" и украинецът ще се изправят един срещу друг през февруари 2024 г. в мач, който трябва да опрдели първия абсолютен световен шампион в тежка категория от времето на Ленъкс Люис.

"Очаквам с нетърпение този мач, защото това е историческо събитие. В този случай обаче трябва да заложа на Фюри, защото вярвам, че той разполага с повече сила. Мисля, че разликата в теглото ще се окаже решаваща. Разбира се, може и да греша, но така го чувствам", сподели вижданията си "Железния".

"По-дребните противници са трудни за битка, защото е трудно да ги удариш. Те са по-малки, движат се повече. Това ще е тактиката на Усик според мен. Мисля, че на Фюри ще му трябват няколко рунда, за да се приспособи към ритъма на опонента си. Той вероятно ще губи по точки, но тогава ще намери място за този свой удар. Ще бъде много трудно, но очаквам той да спечели с нокаут", прогнозира американецът.