Рами Киуан е европейски шампион по бокс за мъже! Въпреки всички трудности, които срещна във финалната битка, националът ни покори върха на Стария континент при 75-килограмовите на Шампионата, който се провежда в Белград. Под наставленията на Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров той наложи волята си в кървава битка над руснака Джамбулат Бижамов.

Рами показа страхотен характер и въпреки че изостана след първия рунд в съдийските карти, не се предаде. Напротив, талантът ни се хвърли с всички сили напред и обърна развоя на събитията за неединодушно решение. Той направи това, въпреки че руснакът му отвори аркада с нечист удар. И напълно заслужи званието европейски шампион.

В категория до 57 килограма Хавиер Ибаниес взе сребърен медал, след като отстъпи с 1:4 гласа на руснака Едуард Савин. Двамата направиха много здрав мач, в който националът ни тръгна устремено напред, търсейки победата. Те влязоха в тежки размени на удари в рамките и на трите рунда, но изненадващо съдиите дадоха предпочитанията си в посока на Савин.

По подобен начин се разви и срещата на Радослав Росенов при 60-килограмовите. 6-кратният ни европейски шампион при юношите и младежите, който е само на 20 години, отстъпи на Всеволод Шумков в равностойна битка. Националът ни се хвърли от самото начало срещу руснака, но устремът му бе спрян във втория рунд, когато съдията на ринга му даде наказателна точка за задържане. Опитите на Росенов да обърне развоя на събитията в третата част не бяха достатъчни и той също взе сребърно отличие.

Припомняме, че с бронз при мъжете се поздравиха трима наши национали. Трети се наредиха Ергюнал Себахтин (48 кг), Ясен Радев (54 кг) и Йордан Морехон (+92 кг). Медалистите спечелиха и премии от Европейското първенство. 15 хиляди долара са за злато, 10 хиляди долара за сребро и 5 хиляди долара за бронз.