Владимир Кличко, който е бивш световен шампион в тежка категория на професионалния бокс, изгледа "на живо" мегауспеха на неговия сънародник Олександър Усик.

Усик обедини четирите основни титли, превръщайки се в първия боксьор с абсолютна световна титла при най-тежките през 21-и век.

“Тази историческа победа е важна не само за Усик. Представяте ли си колко много напрежение има върху него в последните седмици? Определено загубата не беше опция. Той показа, че е страхотен боец в полутежка категория. Нямаше значение колко голям и висок е Тайсън Фюри, защото Усик показа, че е най-добрият боксьор в модерната история. Много съм горд, че съм с Усик и с това, че съм украинец", заяви за “Sky Sports" по-малкият от братята Кличко. Владимир има поражение от Тайсън Фюри в своята професионална кариера.

“Страхотно представяне и от двамата бойци. Изненадан съм как Тайсън продължи след деветия рунд. Нека му отдадем уважение. Най-важното е, че Усик остана твърд до края и направи нужното, за да стане световен шампион", добави още украинската легенда.