Носителката на титлата на ONE FC в категория "атом" - Анджела Лий, направи шокиращо признание. 27-годишната състезателка, която е родом от Канада, е първата шампионка в 52.2-килограмовата дивизия в най-популярната бойна организация в Азия.

Лий печели титлата през 2017 г., когато е само на 21 години. В края на годината Лий трябваше да защитава титлата си за трети път, но мачът ѝ пропада заради автомобилна катастрофа.

Днес, 6 години по-късно след инцидента, Лий призна, че се е опитала да се самоубие заради проблеми с влизането ѝ в категория.

"Имах всичко, за което можех да мечатя. Бях първата шампионка в историята на ONE FC, направих две успешни защити на пояса, купих си чисто нова кола. Срещнах съпруга си, сгодихме се. Планирах сватба. Поглеждайки назад смея да твърдя, че имах всичко, но не съм го разбирала", сподели в своя изповед пред The Players' Tribune.

"Тогава дойде ноември и имах да се подготвям за мач. Започнах тренировъчния лагер прекалено тежка и не успях да сваля нужните килограми. Този мач бе най-важното нещо в живота ми тогава. Нищо друго нямаше значение. Не можех да си представя срама, който предстоеше, ако не успеех да вляза в категория. Всичко се случи на 6 ноември. Най-дългата нощ в живота ми. Отново свалях килограми и отново кантарът ме разплака. Всички в къщата вече спяха, а аз отидох в тоалетната и се опитах да си счупя ръката или да си причиня комоцио. Всичко, което можеше да ме извади от мача", споделя Лий.

"След това реших да се кача в колата и да се оставя на съдбата. Беше около 4 през нощта, помня много добре, защото си мислех, че след 2 часа имам тренировка. Излязох с мисълта да приключа всичко. Това беше единственото решение. Беше ме страх да говоря с хората и да призная проблемите си. Не исках да разочаровам никого. Качих се на колата и тръгнах към една отбивка на магистралата. Първият път не успях. Направих обратен и се върнах на отбивката. Натиснах педала на газта до долу. Не знам с колко съм се движела. Исках просто да се ударя в мантинелата. Следващото, което помня е как колата се въргаляше, и въргаляше, и въргаляше... Около мен беше пълно с натрошени стъкла. Не знаех дали съм жива или не...", разказва Лий.

Лий се възстановява напълно и се завръща в клетката през май 2018 г. В края на 2022 г. нейната по-малка сестра, Виктория Лий, се самоуби. По-рано през тази година Анджела основава Fightstory - организация с нестопанска цел, която да помага на бойци и състезатели от цял свят, които се борят с психически проблеми.