Рамазан Рамазанов е на полуфинал на световното първенство в Белград. В неолимпийската категория до 70 кг на свободния стил националът постигна две победи. На старта се наложи над Перман Хомадов (Туркменистан) с 11:0, а след това срази и Амр Хусан (Египет) с 10:2.

За място на финала Рамазан Рамазанов ще се бори със световния вицешампион от преди две години Амирмохамед Язданичерати от Иран. При 61-килограмовите Стилян Илиев стартира с успех срещу швейцареца Нилс Лотер с 6:2, но в следващия кръг претърпя поражение от американеца Виталий Аруджау с 0:10. Представителят на САЩ стигна до полуфиналите, а при успех българинът ще продължи на репешажите за бронза.

В категория до 86 г Илия Христов приключи участието си. Състезателят на "Черноморец" (Бургас) стартира победа над украинеца Владислав Прус - 3:0, но след това отстъпи пред турчина Осман Гочен - 4:12. Съперникът му обаче загуби в следващия кръг и българското участие завърши.

В тежка категория до 125 кг Ислам Адизов не успя да се справи с Гиорги Мешвидашвили (Азербайджан) - 0:10. На осминафиналите азерът също загуби, с което приключи и участието на Адизов.

Полуфиналните срещи са от 18 ч наше време.