Десет отбора излъчиха 12-те златни медалисти на Държавния личен шампионат за мъже в Пловдив. Първенството завърши днес, а боксьорите проведоха много здрави мачове, за да стигнат до отличията. Пред погледите на президента на БФБ Красимир Инински и главния треньор в мъжко направление Жоел Арате, финалите отговориха на големите очаквания.

С най-много шампиони се отличи ЦСКА – трима, в лицето на Кирил Русинов (67 кг), Кристиян Николов (80) и Георги Стоянов (92). С голям интерес пък се очакваше финалът между националите Радослав Росенов и Кирил Джуров при 63.5-килограмовите, където Росенов надделя с 5:0 гласа. Хавиер Диас (60 кг), който спечели квота за Париж през лятото, се справи също с 5:0 с Тинко Банабаков.

Останалите победители от ДЛШ в Пловдив са Ергюнал Себахтин (51), Ясен Радев (54), Даниел Асенов (57), Роберт Чамасанян (71), Уилиам Чолов (75), Кристиян Димитров (86) и Петър Белберов (+92). Първенството е отправна точка към първия Балкански шампионат за мъже и жени, който ще се проведе в Албена в края на месеца.