Мими Христова и Юлияна Янева може да се срещнат на полуфиналите при 68-килограмовите на рейтинговия турнир по борба в Загреб, Хърватия.

И двете започват от квалификациите и с в долната схема. Юлияна, която е европейска шампионка в категорията, ще има за съперничка София Шафле (Германия), трета на Евро 2022 до 20 г. А Мими, еврошампионка от по-долната категория, ще излезе срещу 38-годишната Йелена Шалигина, бронзова олимпийска медалистка от Пекин 2008 и двукратна световна вицешампионка.

На шампионата на България преди седмица двете се срещнаха още на старта в категорията, а Мими спечели срещата с 3:2.

В същата категория София Георгиева ще излезе срещу монголката Делгермаа Енхсайхан, трета на азиатските игри през 2023-а.

В категория до 62 кг Биляна Дудова очаква победителката от срещата между шведка и хърватка.

Днес започват и мъжете в класическия стил. Айк Мнацаканян, бронзов медалист от световни и европейски първенства, очаква победителя от квалификациите между французин и чех. В същата категория Стоян Кубатов среща японеца Нао Кусака, бронзов медалист от последните две световни първенстви. Кубатов е пети от мондиала през 2023-а, но в по-долната неолимпийска категория до 72 кг.

Участието си започва и Йоан Димитров срещу беларусина Кирил Мискевич в категория до 87 кг. Съперникът му е световен вицешампион и втори в Европа, победите на "Никола Петров“ през 2022-а и на турнира е с неутрален статут.

Срещите започват от 11:00 часа, финалите са от 19:00 часа.