Рами Киуан последва Златислава Чуканова и се класира за четвъртфиналите на олимпийската квалификация по бокс в Бусто Арсицио (Италия). Националът тотално надигра Сиргак Абдиджапар (Киргизстан) и направи много важна стъпка към спечелване на квота за Игрите в Париж.

В категория до 71 килограма Рами надделя с 5:0 съдийски гласа. Българинът използва по отличен начин ръстовото си предимство и се движеше умело по ринга, докато съперникът му правеше отчаяни опити да скъси дистанцията. Така българинът заслужи чистия успех по пътя към четвъртфиналите.

В понеделник вечер за квота за Париж Рами ще се изправи срещу Вандерсон де Оливейра. Бразилецът е бронзов медалист от Световното първенство в Ташкент миналата година.

По-рано днес Златислава Чуканова постигна нова победа и се класира за четвъртфиналите в категория до 50 килограма. Националката надигра категорично Хана Насар (Йордания) с 5:0 гласа и сега от квотата я дели единствено Айра Вийегас (Филипини). Решителната битка е във вечерната сесия на 11 март (понеделник).