Георги Вангелов бе спрян от световния шампион Рей Хигучи (Япония) на първенството на планетата в Белград. Българинът отстъпи пред сребърният медалист от Рио 2016 с технически туш 0:10 за 2,09 мин в категория до 57 кг на свободния стил.

Вангелов има шанс за репешажите за бронзовия медал, ако Хигучи стигне финал.

Али Умарпашаев също загуби на старта. В категория до 74 кг той беше победен от  Йонес Емамичогаеи (Иран) с 0:6 при първото си излизане на тепиха.

Михаил Георгиев в категория до 79 кг направи страхотен обрат в първата си среща, в която изоставаше от 0:6 от Шухрат Бозоров (Таджикистан), но в крайна сметка тушира своя съперник. Във втората си схватка на световното Гоергиев загуби от Болат Сакаев (Казахстан) с 0:7.

В категория до 92 кг Ахмед Батаев пък се контузи в първия си двубой, в който се бореше с кубинеца Артуро Силот Торес, но въпреки това стигна до победата. Травмата обаче не му позволи да излезе за втората си схватка.

Дебютантът на световни първенства за мъже Стилян Илиев загуби в репешажите срещу Озимджан Дастанбек с 0:10 и отпадна от надпреварата в категория до 61 кг.

Тази вечер в битка за бронза ще излезе Рамазан Рамазанов. Негов съперник в категория до 70 кг ще бъде Ерназар Акматалиев (Киргизстан), световен вицешампион от 2021-а.