Пловдив ще приеме Европейската купа по кикбокс. Домакин на проявата е зала "Колодрума".

Надпреварата в елита в кикбокса стартира в четвъртък (18-и април) и ще приключи в неделя (21-и април).

Европейската купа по кикбокс ще се проведе в зала "Колодрум“ в град Пловдив, а организатори на събитието са спортните клубове "Стар тийм“ от София и "Бултрас“ от Пловдив, съвместно с Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай.

Това е последната Европейска купа за тази година от общо четири включени в календара на Световната федерация по кикбокс "WAKO“.

Получаването на домакинство на подобен форум е огромно признание за България и предполага пълно доверие от страна на Световната федерация към нас.

До момента 1953 са подадените заявки за участие в Пловдив от 110 клуба и 21 държави. Срещите ще се изиграят на 8 татамита и 2 ринга.

Страната ни ще бъде представена от 710 кикбоксьори във всички възрасти, категории и стилове.

Състезанието стартира в петък от 10.00 ч. с квалификации, а официалното откриване ще бъде в събота 20.04.2024г. по време на полуфиналите.

"Това е огромна чест за нашата федерация. Благодарен съм, че имаме възможността да се докажем като перфектни организатори и водеща сила в кикбокса. Пожелавам много златни медали на нашите бойци, а от наша страна подкрепата ще е ежеминутна“, това заяви президента на БККМТ Галин Димов, ден преди началото на Европейската купа по кикбокс в пловдивската зала "Колодрум“.