България има своя втори медалист от световното първенство по бокс за юноши и девойки. Янко Илиев се изстреля към полуфиналите на шампионата на планетата, след като постигна нова категорична победа на ринга в арменската столица.

В категория до 52 килограма младият ни талант не остави шанс на Собан Рехман (Пакистан). Илиев се поздрави с убедителен успех с 5:0 съдийски гласа (30:26, 29:28, 29:27, 29:28, 30:26), като доминираше през цялото време на срещата. Под наставленията на олимпийските ни шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева националът демонстрира сериозно превъзходство и напълно заслужено продължава към полуфиналите, гарантирайки си минимум бронзово отличие.

За място на финала утре Илиев ще се изправи срещу представителя на домакините Арен Харатян. Така той стана вторият българин с медал от шампионата, след като на полуфинал в петък ще боксира и Ангел Димитров (50 кг).

До края на днешния ден има още един наш национал, който ще се качи на ринга. При най-тежките (+80 кг) Роселин Бачевски ще закрие програмата срещу Хемант Сангван (Индия). Двубоят е 13-ти в списъка и се очаква да се проведе около 14:10 часа.