Българският бокс отбеляза още един успех след края на турнира от Европейските игри в Краков. Равносметката показва, че страната ни се нарежда на четвърто място в класирането по медали от шампионата, съобщиха от Българската федерация. Това е така благодарение златните отличия на Станимира Петрова (54 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг), сребърното на Светлана Каменова (57 кг) и бронза на Йордан Морехон (+92 кг).

Само три държави са постигнали по-добри резултати в хода на турнира. Франция е на първа позиция с 3 златни и по 2 сребърни и бронзови медала, следвана от Турция (2-1-3) и Ирландия (2-1-2). На Европейските игри участваха 42 страни, от които 19 стигнаха до почетната стълбичка.

Освен това България е на четвърто място и в отборното класиране. Националите ни са спечелили 24 точки, постигайки 17 победи и само 8 поражения в хода на турнира. И тук подреждането е сходно, като Франция е на първо място с 40 точки, пред Турция и Ирландия с по 32. Резултати, които сами по себе си говорят красноречиво за силното представяне на боксьорите ни в Краков.