Близо 700 състезатели от 12 държави ще вземат участие в тазгодишното издание на международния турнир "Bulgaria Open" по Таекуон- До ITF в събота и неделя ( 11 и 12 ноември) в пловдивската зала " Колодрума“ .

Надпреварата е повече от авторитетна на "Стария континент" и очаквано интересът е голям от чужди състезатели. В двете дисциплини – "форма" и "спаринг" за всички възрастови групи ( деца, юноши, девойки, мъже и жени ) ще бъде събитието, в което ще участват и наши таекуондисти от цяла България.

Шефът на Европейската федерация по Таекуон-До ITF Гранд Мастер Майкъл Пруит ще присъства лично в залата, заедно с част от официалните лица на централата. Турнирът ще бъде открит в съботния следобед от новоизбрания кмет на Пловдив Костадин Димитров, който е вице президент на българската федерация. Редом до него ще бъдат Мастер Марио Богданов – президент на БФ Таекуон-До и вицепрезидент на Световната федерация ITF, както и генералния ни секретар Вергилий Ситнилски. От няколко седмици тече организацията за събитието в града под тепетата и от днес пристигат първите делегации и състезатели от чужбина.

"Готови сме с организацията и смятам, че отново ще бъдем отличен домакин на турнира. Имаме много сериозен екип, който се е доказал във времето и очакваме всички, които ще вземат участие. Очертава се много силна конкуренция във възрастовите групи. Пристигат националните състезатели на много страни и ще бъде доста интересно. Естествено, нашите таекуондисти също са фаворити, но ще видим как ще се развият нещата в събота и неделя. Нека, който харесва нашия спорт да заповяда в зала " Колодрума“, сподели Любина Лесова - главен организатор от АСТК "Тракия“.

Входът за публика и в двата дни на "Bulgaria Open 2023" в Пловдив ще бъде свободен !