В спортната зала на жк. "Вл. Варненчик“ във Варна през уикенда се проведе турнир по кикбокс в стил фул контакт – отборната Купа Варна.

Участие взеха 202 състезатели от 35 спортни клуба.

Състезателите на варненския спортен клуб "Боил“ спечелиха 11 златни, 7 сребърни и 6 бронзови отличия. Това бе напълно достатъчно да си осигурят и  първото място в отборната надпревара.

На второто място отборно се класираха домакините от СК "Вокил“ с 14 състезатели, които спечелиха 9 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

Почетното трето място спечели "Шуменска крепост“ , които взеха участие с 15 кикбоксьори и спечелени 7 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала.

Купата за най-техничен състезател грабна Росен Илиев от клуб "Вокил“, който показа завидна техника в двата си последователни мача и спечели гласовете на всички съдии в категорията до 67 килограма при 13-14 годишните.

Призът за най перспективен състезател стана притежание на Атанас Димов (алфата) от СК "Спартак Пазарджик 2014“. Той се пребори за шампионското отличие след като победи доказаните титуляри в категорията до 67 килограма при юноши старша възраст.

Следващото състезание от спортния календар на Конфедерацията е международен турнир по кикбокс в стил лоу кик който ще се проведе от 10 до 12 ноември в Козлодуй.