Шампионът на България по борба в свободния стил, в категория до 86 килограма Магомед Рамазанов достигна полуфиналите на първия ранкинг турнир по борба за годината.

Рамазанов, дебютант в националния отбор и брат на Рамазан Рамазанов, започна от квалификациите и победи пуерториканеца Итън Рамос с 12:1. След това се наложи над американеца Максуел Дийн с 8:3 и над Арсений Джьоев от Азербайджан с 5:1.

На полуфиналите Рамазанов ще срещне американеца Чандлър "Ченс" Марстелър, който се завърна на тепиха през миналата година след продължително лечение на наркотична зависимост.

Останалите ни представители на турнира чакат репешажи.

Георги Вангелов отстъпи на старта на 57 кг с 0:3 срещу китаеца Ванхао Цзоу, а Микяй Наим загуби с 1:3 на 65 кг срещу пуерториканеца Себастиан Ривера. На 70 кг се проведе турнир, в който Николай Димитров загуби последователно срещу швейцареца Марк Дийче и грузинеца Акаки Кемертлидзе.

България имаше двама борци на 74 кг. Иван Стоянов бе туширан в квалификациите от французина Зелимхан Хаджиев, който се завърна на тепиха след изтърпяно наказание за употреба на забранени стимуланти. Рамазан Рамазанов пък отстъпи с 2:12 на американеца Джейсън Нолф.