Три титли спечелиха родните кикбоксьори от продължаващото световно първенство по кикбокс за мъже и жени във всички дисциплини. Мондиалът се провежда в Албуфейра, Португалия.

Първите три златни медала бяха спечелени от Калина Бояджиева и Кирил Илиев.

Бояджиева (+70 кг) триумфира в дисциплините пойнт файтинг и кик лайт. Във финала в пойнт файтинга българката спечели с 13:6 срещу Нина Мепелдер от Нидерландия, а в кик лайта тя надделя с 3:0 над Линея Екман. 17-годишната ни националка в кикбокса и олимпийското таекуондо може да направи хеттрик от златни медали, ако успее да спечели финала си в дисциплината лайт контакт.

Илиев (57 кг) стана първенец в дисциплината лайт контакт, като на финала националът ни по кикбокс и Таекуон-До ITF се справи с Анчо Видал Родригес от Испания с категоричното 3:0. 

В петъчния ден имаше още два финала с българско участие, но те бяха загубени. Кристина Николова (50 кг) загуби решаващата битка с  италианката Федерика Тровалуши в дисциплината пойнт файтинг с 15:5. Със сребро в дисциплината лайт контакт остана и Моника Петкова (50 кг), която загуби във финала с 0:3 от словенката Тира Барада.

В събота българските кикбоксьори ще имат възможност да спечелят нови три титли. До финалните мачове в дисциплината кик лайт достигнаха Кристина Николова (50 кг) и Анелия Тодорова (55 кг) при жените, както и Иван Кръстанов (79 кг) при мъжете.