Пет медала (2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови) спечелиха националите ни в олимпийското таекуондо на елитния международен турнир Croatia Open G1, който се проведе в Загреб.

Християн Георгиев, възпитаник на клуб Ахил, завоюва сребърния медал в категория -54кг. След две победи срещу представители на Сърбия и Германия, той стигна до финала, където загуби от състезател от Словения. С този медал Християн достигна максималните 40 точки за олимпийската ранглиста за тази година и ще продължи да трупа точки в световната.

В категория -49кг Александра Георгиева от ТК Левски записа две победи срещу таекуондисти от Босна и Херцеговина и Полша. Така тя се изправи срещу германката Аня Кискалт на полуфинала, която е европейска медалистка. За съжаление, Александра се контузи и това не й позволи да покаже най-доброто от себе си. Тя загуби полуфинала си с 1:2 рунда и спечели бронзов медал.

В категория -68кг Александър Джорджев от ТК Левски победи последователно състезатели от Словакия и Сърбия с 2:0 рунда. В мача си за медал се изправи срещу представител на Дания. След оспорван двубой Александър загуби, а противникът му впоследствие стана първи в категорията.

Мартина Атанасова от СК Феникс в категория -57кг започна с победа над италианка с 2:0 рунда. Във втория си мач се изправи срещу хърватка, която е бронзова медалистка от Европейските игри в Краков по-рано тази година. Българката загуби мача с 1:2 рунда.

Националите ни бяха съпроводени от Фарзад Золхадри - главен треньор на националния отбор и Венцислав Соколов- ТК Ахил.

При юношите Виктор Георгиев, възпитаник на клуб Рамус, спечели златен медал в категория -63кг след 4 победи над таекуондисти от Италия, Франция, Сърбия и Хърватия.

При кадетите Дея Пеева от СК Класа завоюва златото в категория -41кг след победи над две хърватки и австрийка на финала. Любослав Миланов от СК Класа беше поставен под номер едно в схемата и почива първи мач. На полуфинала си загуби от германец и така завоюва бронзов медал .

В предстоящите две седмици националният ни отбор ще вземе участие в отворените турнири “Montenegro – Podgorica Open" и “Dracula Open".