Ивет Горанова, която е настояща световна вицешампионка и олимпийска шампионка в категория до 55 кг "кумите" при жените, говори първо пред "Фокус" след спечеления исторически сребърен медал за страната ни от Световно първенство в каратето.

Днес, на 1-и ноември - Денят на будителите, най-успешната ни състезателка в каратето даде мнението си за това дали българинът помни и уважава будителите, а именно дейците от епохата на Българското възраждане, които са работили за просвещението и националното самоосъзнаване на българския народ. 

"За жалост, мисля, че се сещаме за нашата история и за нашата държава само по празници. Загубили сме част от традициите, което е малко тъжно за народа ни. Освен по празниците, ние трябва да се чувстваме достойни българи всеки един ден. Когато се събудиш, трябва да се чувстваш българин - да уважаваш историята, традициите. Трябва всеки ден да правим нещо поне малко, което да прави България едно по-добро място за живеене, за да сме още по-силна и достойна страна", започна Горанова.

Първата олимпийска шампионка в този спорт заяви, че се чувства като будител за младото поколение.

"Да, смятам, че съм. Виждам децата как ме гледат, с какъв блясък са в очите когато ме видят. Това много ме зарежда. Искам да им предам всичко, което съм научила, преживяла, не само в каратето, за да се развиват още по-бързо от мен и по-добре. Мисля, че съм добър пример за децата и правя всичко възможно да съм такъв.

Надявам се след мен и всички сегашни спортисти на България, следващите да бъдат двойно повече и по-добри", завърши тя.

Цялото интервю със сребърната медалистка от Световното първенство, очаквайте през следващите дни!