Един от най-завършените и уникални бойци в историята на смесените бойни изкуства - Демитриъс Джонсън, отново напомни на феновете на бойните дисциплини защо мнозина го смятат за най-великия ММА боец за всички времена.

Бившият шампион на UFC и ONE в категория "муха" спечели два медала на провелото се през изминалия уикенд Пан-Американско първенство по бразилско джу джицу. 37-годишният американец не се е бил от близо година, но поддържа повече от чудесна форма на татамито.

"Могъщата мишка" спечели златен медал в дивизия Master 2 в категория "перо". Джонсън, който е кафяв колан в бразилското джу джицу, взе участие и в отворената дивизия, където всеки може да се падне с всеки, без значение от килограми.

Джонсън, който е висок 160 см и тежеше 69.8 кг, се изправи срещу далеч по-габаритен от него противник още в първия мач. Съперникът му го превъзхождаше с 30 сантиметра и 43.5 килограма!

Въпреки това, именитият боец доминираше почти през целия си мач и 13 секунди преди изтичането на времето успя да откаже съперника си чрез техниката "лък и стрела". В крайна сметка Джонсън достигна до финал в категорията, но остана със сребро.