Кристиян Димитров се изстреля към четвъртфиналите на Европейската купа по бокс в Будва (Черна гора). В категория до 86 килограма националът ни проведе много силен мач срещу боксиращия под егидата на международната федерация ИБА Антон Виноградов и взе категоричен успех с 5:0 гласа.

Димитров започна по-събрано срещата, но след като разучи играта на съперника си започна да доминира на ринга. Виноградов търсеше клинчовете, за да се спаси от тежки размени, като това му коства и две наказания – по едно във втория и третия рунд. Така логично ръката на Кристиян бе вдигната победоносно във въздуха. За място на полуфинал и минимум бронзов медал Димитров ще срещне на 13 октомври Рафаел Хованисян (Армения). 

Във вечерната сесия, която стартира от 18:30 часа, ще участва и Кристиян Николов. В категория до 80 килограма той ще срещне Андрей Шемез (Словакия). Двубоят е седми в списъка и ще започне около 20:00 часа.

Отборът ни е воден от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров. Европейската купа в Будва е с награден фонд. Шампионът печели 15 хиляди долара, 10 хиляди са за второ място, а бронзът носи 5 хиляди долара. Заелите пето място ще спечелят хиляда долара.