Бившият претендент за световна титла при най-тежките в бокса Кубрат Пулев потвърди официално, че ще се бие с Махмуд Чар на 30-и март в “Арена София". Той оповести новината на съвместна пресконференция с бъдещия му опонент в столичен хотел.

"Бях поканен от господин Гоцев да се бия в България за първи път през 2017-а. Градът е красив. Всички трябва да дойдат да гледат битката и да се насладят на това страхотно място. Кубрат е страхотен боксьор, страхотен боец. Преди бяхме заедно част от "Зауерланд". Знаем се от много време. Ние сме приятели, но това е състезание. Радвам се, че ще се бием с него", призна 39-годишният Чар.

"Радвам се, че съм тук в София. Всички харесват тежката категория и се надяват да имат световен шампион в тази дивизия. Българите много се надяват на този двубой. Мисля, че ще направим голямо шоу и е възможно да се върнем. Уважението ми е голямо към Ивайло, тъй като организира тази битка", допълни мениджърът на ливанеца, Ерол Сейлан.

"Преди 30 години започнах точно в този град. Едва на 25 години, когато бях с една фикс идея да докарам световен шампион в България. 30 години по късно това ще се случи. Боят ще е сериозен. Противникът не е случаен. Той е бил в ринга с величини като Виталий Кличко, Поветкин и други. Не е дошъл тук на гости. Той ще е на границата, на която ние трябва да преминем, за да постигнем нашата цел", отговори българският мениджър Ивайло Гоцев.

Кобрата за последно се боксира у нас през 2018-а. Тогава той се справи с Хюи Фюри чрез единодушно съдийско решение след 12 рунда. В последната си среща на ринга 42-годишният ни сънародник надигра Анджей Вавржик. Това стана на 14-и декември 2023-а в Коста Меса, Калифорния.

Чар е в серия от 3 поредни успеха. За последно той нокаутира Нури Сефери на 21-и декември 2022-а в Хамбург.

"Впечатлен съм от упоритостта на Кубрат. Видяхме как два пъти се би за световна титла. Благодарен съм, че сега съм тук. Част от едно невероятно шоу. Това е големият шанс на Кубрат - мач за световна титла. Тренираме постоянно. Както той, така и аз. Бих се радвал и ние да сме световни шампиони. Това е различно нещо. Ще е плод на цяла една кариера и цял един живот", каза Тервел Пулев. Братът ма Кубрат допълни, че се надява скоро да стане ясен и неговият съперник за 30-и март.