Много успешно представяне на Панайот Димитров на завършилото Световно първенство по борба за глухи в Киргизтан. В столицата Бишкек нашето момче триумфира със златния медал след четири победи в кат. 55 килограма на свободния стил, а на класическия в същата спечели категория сребърното отличие. Трениран от дълги години под ръководството на Денислав Чамишки талант показа много майсторска борба и заслужено беше поздравен от всички в залата за представянето си. Състезателят вече пристигна у дома и още в началото на следващия месец започва подготовка за новите първенства през следващата година.

На друг форум за спортисти с увреден слух – Европейското първенство за младежи и девойки в Полша Илияна Мичевска завоюва два златни медала на 400 и 800 метра гладко бягане. При жените също на Европейското първенство Елена Узунова взе бронзов медал в дисциплината хвърляне на копие, а Надка Начова остана много близо до отличието на 100 метра с препятствия при жените, като финишира на 4-то място.

"Много съм радостен и щастлив от постиженията в леката атлетика и борбата. Трудът, който полагат всички състезатели и треньори даде резултат и заслужено имаме своите шампиони и медалисти. Работата в клубовете ни е ежедневна и благодаря на всеки, който помага за развитието на нашите спортисти. Ние като федерация не спираме да търсим възможности, за да ги подкрепяме и осигуряваме финансово. Доста състезания изминаха през тази година и навсякъде оставихме добра следа от представянето си. Предстоят още няколко важни събития, които са от вътрешния и международния календар. Отборът ни по футзал се класира за Световното първенство в Бразилия и през ноември месец ще участва в Сао Паоло. Имаме и републикански турнири по волейбол, шахмат и борба в следващите седмици. Всяка година разширяваме участията на спортисти с увреден слух на големи състезания в Европа и света, така че да премерят сили с най-добрите в своите спортове“, сподели Николай Бозев – председател на Българска спортна федерация на глухите в България