Националните ни отбори по бокс ще пътуват в понеделник за Белград, където от сряда започва Европейското първенство за мъже и жени. Съставите ни се готвеха целенасочено в последния месец, като дамите имаха лагер в Сърбия, а мъжете водеха занимания на базата в "Дианабад“. В София за спаринги бяха водещите боксьори на Азербайджан, Мароко и Австрия.

Президентът на БФ Бокс Красимир Инински присъства на една от последните тренировки на "лъвовете“. Той призова боксьорите ни да покажат най-доброто, на което са способни в Белград и още веднъж да защитят българската чест.

"Вярвам, че ще оставите сърцата си на ринга. В Белград трябва да отстоявате себе си, да защитавате имената си и това на България. Благодаря на отборите на Азербайджан и Мароко, с които проведохме обща подготовка. За нас е чест, че все повече водещи боксови школи имат желание да тренират в България. Това помага както на нас, така и на тях и ще продължим да работим съвместно, за да растем и да се развиваме“, заяви Красимир Инински.

Европейското първенство в Белград ще бъде с награден фонд. Шампионите в отделните категории ще получат по 15 хиляди долара премия. Сребърните медалисти ще вземат по 10 хиляди, а бронзовите – по 5000 долара. Предвидени са пари и за боксьорите, които заемат пето място – по хиляда долара.

Предварителен състав, мъже:

Ергюнал Себахтин, Ясен Радев, Хавиер Ибаниес, Радослав Росенов, Рами Киуан, Кристиян Николов, Йордан Морехон

Треньорски щаб

Жоел Арате, Александър Александров, Валентин Поптолев

Предварителен състав, жени

Севда Асенова, Златислава Чуканова, Венелина Поптолева, Станимира Петрова, Светлана Каменова, Аслъхан Мехмедова

Треньорски щаб

Борислав Георгиев, Роман Цветков