Европейският шампион и многократен медалист от световни шампионати по борба в класическия стил Кирил Милов, пропуска със сигурност Олимпиадата в Париж 2024.

"Както знаете, бях на подготовка в Хърватия. Там се разболях и вдигнах температура още в първите 3-4 дни. Възстанових се и започнах да тренирам в зала. Чувствах се добре и готов на 100% да направя силна подготовка. Започнах борбите със съперниците. Но още на втория ден, по време на борба с представител на Беларус, който вече има квота за Олимпиадата, се защитавах в партер. Кракът ми остана под тялото му, той седна на него. Не ме заболя, но се чу как изпука. Така станаха нещата, има два мускула, които са се скъсали, откъснали са се от костта", каза Кирил пред "Топспорт".

"Реагирахме веднага и заминах за операция в Германия. Мина успешно, сложиха ми импланти с въжета. Но възстановяването ще е дълго, от 4 до 6 месеца. За голямо съжаление, със сигурност пропускам квалификациите за Олимпиадата и самата Олимпиада. Не мога да кажа, че това е най-тежката ми контузия, защото съм чупил и крак, възстановявал съм се 7-8 месеца. Но тази идва в най-гадния момент. Точно преди Олимпиадата, за която толкова мечтаех и работех. Смея да твърдя, че бях в топ форма и съжалението ми е огромно", добави той.