Таекуондистите на благоевградския клуб "Фолкън" бяха отличени за представянето си на европейското първенство в Словения по време на днешната сесия на Общинския съвет града.

България завърши на трето място в общото класиране по медали на първенството в Копер - 14 златни, 8 сребърни и 42 бронзови. Състезателите бяха наградени с грамоти от кмета на Благоевград Методи Байкушев, председателя на Общински съвет Радослав Тасков и председателя на Комисията по спорт към ОбС Благовест Стоицов.

Шампионите, заедно със старши треньора на националния отбор Тодор Козладеров, получиха и специален плакет за достойно представяне по време на европейското първенство в Словения и за принос в развитието на спорта в община Благоевград.

"Този успех е нещо значително като постижение и се дължи на тази общност, която е създадена около таекуон-до клуба в Благоевград. Общност, която споделя не само огромното трудолюбие, необходимо за постигането на тези успехи, но споделя и общи ценности, приятелство, любов към града, чест. Изключително сме горди! Успехът е изцяло ваш, за нас остава радостта. Пожелавам ви още много успехи на спорни терени, но и успехи в живота“, каза градончалникът Методи Байкушев.

Тържествено бяха наградени Любомир Бакалски, Кирил Илиев Николай, Никола Николов, Дени Велев, Антон Огорелков, Любомир Дракалийски, Рами Шау, Нели Тодорова, Хана Кошутарска, Драгомир Паланкалиев, Александър Михайлов, Николай Ангелов, Кристиян Ранчов, Деян Вълев, Георги Ридарски и треньорът Тодор Козладеров.

Начело на българската делегация по време на шампионата беше президентът на Българската федерация и вицепрезидент на европейската федерация Марио Богданов, вицепрезидентът на централата Костадин Димитров, както и Вергилий Ситнилски - вицепрезидент на турнирната и съдийска комисии към EITF и член на турнирната комисия към ITF.