Световният шампион на WBC в тежка категория - Тайсън Фюри, се подготвя за най-важния мач в славната му кариера. "Кралят на циганите" ще се бие за абсолютната световната титла срещу украинеца Олександър Усик на 18 май в Саудитска Арабия.

Двамата трябваше да се бият преди месец, но битката пропадна заради контузия на британеца по време на спаринг.

Без значение от крайния изход, феновете на бокса и специално тези на Острова искат да видят на ринга един срещу друг Тайсън Фюри и бившият двукратен шампион при тежките Антъни Джошуа.

За подобен сблъсък се говори от 7-8 години, като двубоят на няколко пъти бе на път да бъде осъществен, но поради различни причини това така и не се случи.

Мечтата на боксовите фенове във Великобритания е този мач да се проведе на "Уембли" в Лондон, но Фюри заяви, че това няма как да се случи.

"Ако такъв мач изобщо се състои, той няма да се проведе на "Уембли", заяви 35-годишният боксьор.

"Ако вие платите 200 милиона за нещо, ще го направите ли в чужда държава", добави Фюри, визирайки милионите на шейховете от Близкия изток и по специално Саудитска Арабия.

"Евентуално реваншът може да е на "Уембли", ако изобщо се стигне до него. Джошуа имаше своя шанс с Усик, даже два пъти. Но загуби честно и без никакво съмнение. Затова сега е на края на опашката и трябва да изчака своя ред. Поне докато аз се разправя с неговия човек Усик", добави Фюри.