Световният шампион на WBC в тежка категория - Тайсън Фюри заяви, че се нуждае от не повече от 4-5 седмици подготовка за предстоящия му дългоочакван мач срещу Олександър Усик.

Двамата непобедени световни шампиони ще се изправят един срещу друг на 17 февруари в Саудитска Арабия в най-чакания мач в тежката дивизия за последните 24 години.

Усик, който държи поясите на WBO, WBA и IBF, ще има невероятната възможност да стане абсолютен световен шампион във втора дивизия, след като преди години държеше 4-те световни титли в полутежката категория.

"Лично за мен Усик никога не е бил в уравнението. Винаги бяхме аз, Джошуа и Уайлдър. Тогава той победи Джошуа и ...ето ни сега един срещу друг", сподели "Кралят на циганите" в специално интервю с предстоящия си опонент.

"И двамата сме стойностни мъже. Хора със семейства, с деца, и които се страхуват от Господ. Харесвам го, нямам никаква причина да не го харесвам. Но той трябва да знае, че макар да е Александър, аз съм Велики! Не съм тренирал много за този мач. Все пак говорите с професионален атлет. Нуждая се от 4-5 седмици за тренировки за този двубой... колко тренировки ми трябват според вас? Три седмици спаринг и една седмица почивка", заяви самонадеяно британецът.

"Наистина, харесвам го. Няма защо да не го харесвам. За съжаление, той ще трябва да се бие с Тайсън Фюри в ерата на Тайсън Фюри. Съчувствам му", добави Фюри.