Бившият световен шампион в тежка категория - Владимир Кличко сподели своите очаквания за предстоящия сблъсък за абсолютната световна титла при тежките тази вечер между Тайсън Фюри и Олександър Усик.

Фюри и Усик ще разиграят 4-те световни титли в Саудитска Арабия и ще определят първия неоспорим световен шампион в най-бляскавата дивизия в ерата на 4-те колана.

"В бокса и в тежката дивизия размерът има значение. Знаем, че между двамата има съществена разлика в габаритите. Фюри е по-висока и има по-голям разтег. Но Усик демонстрира как превъзмогва разликата в големината и височината в мачовете срещу Антъни Джошуа", заяви Кличко, който в последните си два професионални мача загуби от Фюри и от Джошуа.

"Що се отнася до техниката, там човек може да постигне каквото си пожелае. Не става въпрос нито за сила, нито за големина. Всичко в бокса опира до техниката и вярвам, че Олександър е един от най-техничните боксьори на своето време и съм сигурен, че ще победи", заяви украинецът.

"Тайсън е непредсказуем. Никога не знаеш в какво психическо състояние ще бъде. Физическият аспект от играта е ясен, но от огромно значние е менталното му здраве. При него никога не се знае, а от това зависи представянето му на ринга", добави 48-годишният бивш шампион.