На 18 май в Зала "Христо Ботев" в София феновете на бойните спортове ще имат възможността да станат свидетели на атрактивни битки в стиловете стил ММА, Grappling, Cage Boxing и K1 (кикбокс) с 4OZ ръкавици. За първи път Caged Steel - една от най-успешните ММА организации в Великобритания, избира България за първото си събитие извън граница.

В клетката ще влязат някои от най-обещаващите млади български ММА бойци, като Руси Минев, непобедените до момента Николай Атанасов и Георги Ангелов, двукратният световен шампион Делян Георгиев, опитният Пламен Бъчваров. Освен тях, ще присъстват и боксьорите Марио Вергиев и Красимир Джуров, както и чуждестранни бойци от Германия, Англия, Македония, Гърция, сред които е и действащият шампион в лека категория на Грузинската верига GFC Руслан Болквадзе.

Caged Steel идват по покана Любомир Геджев - един от пионерите на бойните спортове в България. Той е един от хората, които допринасят за развитието на тези спортове между 2005г и 2011г, организатор на редица спортни събития, ръководител на клубове и федерации и не на последно място - инструктор по БЖЖ и ММА. В периода 1998 – 2005г. Геджев живее в Абу Даби, Обединени Арабски Емирства, където работи за кралската фамилия и е част от комисията, оглавяваща най-престижното световно състезание по граплинг ADCC, организирано и до днес от един от принцовете на емирството. През 2021 г. Любомир се завръща в родината с поставената цел да увеличи популярността на бразилското жиу-жицу не само сред атлетите, които желаят да изградят кариера в бойните спортове, но и сред децата и любителите. Любомир Геджев има директен принос върху методиката на преподаване и обучение на над 160 хиляди практикуващи в ОАЕ, под най-мащабния до днес проект по инициатива на президента Шейх Мохамед Бин Зайед Ал Нахаян. След завръщането си в България, българинът създава LG Sports & Entertainment с цел да популяризира страната ни като място за провеждане на международни спортни събития и да съдейства в изграждането и мениджирането на обещаващи български бойци.

Събитието в зала "Христо Ботев" обещава на зрителите спиращи дъха битки, подбрани между равностойни противници в разнообразни стилове, заредени с адреналина, от който всеки фен на бойните спортове има нужда.