Двама от най-добрите ни борци в класическия стил - Едмонд Назарян и Кирил Милов оглавяват световните ранглисти в своите категории преди Световното първенство по борба, което ще се проведе от 16-и до 24-и септември в сръбската столица Белград. Надпреварата е първа, на която ще се печелят квоти за олимпийските игри в Париж догодина. Първите 6 борци във всяка от олимпийските категории в трите стила ще получат право да се състезават на най-големия спортен форум на планетата.

Синът на легендата на световната борба Армен Назарян - Едмонд е лидер в олимпийската категория до 60 кг в класическия стил.

Двукратният европейски шампион и двукратен световен вицешампион е лидер с 61 000 точки. Втори е настоящият планетарен първенец Жоламан Шаршенбеков от Киргизстан с 55 000, а "Топ 3" допълва турчинът Керен Кемал с 52200.

При 97-килограмовите при класиците Кирил Милов също е на върха. Европейският шампион и двукратен световен вицешампион има сбор от 63 000 точки. На второ място е легендарният Артур Алексанян. Настоящият планетарен първенец има 60 000 точки. Иранецът Мохамедхади Сарави е трети с 55 000 точки.

Георги Куситасев