Младите ни таланти в олимпийското таекуондо Калина Бояджиева и Митко Джорджев започват утре участието си на турнира по олимпийско таекуондо от веригата Гран При в Китай.

В престижната надпревара участват първите 32 състезатели в олимпийската ранглиста. Възпитаниците на клубовете "Херея" и "Левски" от четири дни са в азиатската държава заедно с бившия национален треньор Пламен Трънски.

"Вече четири дни сме в китайския град Тайюан. Почти на 100 процента сме аклиматизирани, направихме три тренировки. Калина и Митко се чувстват добре. Опитвам се да ги държа свежи. Митко е добре с килограмите, не се налага допълнително сваляне, така, че в това отношение нямаме проблеми. Кантарът на Калина в сряда. Конкуренцията ще бъде жестока, защото и  двамата имат по 31 състезатели в категориите си. Организаторите се справят много добре. Спортният комплекс е невероятен, залата е много красива и е подготвена отлично. В момента за първи път се провежда Пара Гранд При. Много интересно състезание е. За да ни подкрепи тук ще пристигне и  президентът на българската федерация Слави Бинев", заяви Пламен Трънски.

Джорджев стартира при 68-килограмовите срещу Перес Поло (Испания). При жените в категория над 73 килограма Калина Бояджиева ще започне участие в четвъртък. Нейната противничка ще стана ясна утре.

Калина Бояджиева беше гост наскоро и в студиото на "Фокус". Какво каза пред нашата медия "детето чудо" на олимпийското таекуондо вижте ТУК.