Седем българи ще се качат на ринга на Европейското първенство по бокс в Сараево днес. Под наставленията на Стойка Кръстева, Детелин Далаклиев и Пейчо Багдатов те ще преследват нови победи на шампионата за юноши и девойки в столицата на Босна и Херцеговина.

Четирима от националите ни са предвидени в следобедната сесия, която започва от 15:00 часа. В третия мач на ринг "А", около 15:20 часа Георги Станков (48 кг) ще се изправи срещу Васили Бузаижи (Молдова). В 13-ия двубой от списъка Джан Ахмедов (57 кг) ще боксира с Филип Кларич (Хърватия). В петия мач на ринг "Б" Антонио Дамянов (50 кг) среща Кевин Фейер (Словакия), а 12-ия двубой Владимир Давидов (60 кг) ще премери сили с представителя на домакините Тарик Хурич.

Във вечерната програма, която започва от 18:30 часа, ни очакват още три мача с българско участие. Във втората среща на ринг "А" Георги Гълъбов (52 кг) ще боксира с Емилис Мураускас (Литва). В петия двубой на ринг "Б" Янко Илиев (54 кг) среща Дор Павловски (Израел), а родната програма ще закрие Максим Кирилов (66 кг), който ще играе в 12-ия мач срещу Ридуан Гаши (Албания).