Най-добрият български муай тай състезател - Антон  Петров, загуби във втория си мач за елитната азиатска верига за бойни спортове ONE FC. 31-годишният българин загуби главното подгряващо събитие на галавечерта "ONE Friday Fights 23", която се проведе на легендарния стадион Lumpinee в Банкок, Тайланд.

Петров загуби от представителя на домакините Бекъм с единодушно съдийско решение след изиграването на пълните три рунда от битката им, която се проведе по правилата на муай тай в категория до 72.5 кг.

Петров бе далеч по-активният и по-офанзивният боец от двамата. Българинът разчиташе предимно на боксовите си умения и по-рядко завършваше комбинациите си с крак. Сънародникът ни редуваше попадения в тялото и главата на Бекъм. Петров постоянно играеше от преден крак и инициираше близкия бой. Именно в такава ситуация той получи неволна аркада в първата част, когато главите на двамата се удариха.

Във втория рунд Антон бе по-предпазлив, но контраатаките му бяха изключително бързи и точни и след няколко добре пласирани удари дясната скула на тайландеца се поду и от там също потече кръв.

Третият рунд отново премина под диктовката на българина, който продължи да се движи повече и да работи по-активно в клинчовете.

Въпреки това, съдиите край ринга решиха, че Бекъм повече заслужава победата и му я присъдиха с единодушно решение.