Уилиам Чолов откри с впечатляваща победа българското участие на първия Балкански шампионат по бокс за мъже и жени. Турнирът стартира днес в Албена.

В категория до 75 килограма националът ни не остави шанс на Иван Делич от Хърватска. Под наставленията на треньорите Жоел Арате, Александър Александров и Валентин Поптолев, Чолов доминираше в хода на целия мач и заслужено ликува след 5:0 съдийски гласа (30:27, 30:25, 30:26, 30:26, 30:26).

С успеха Уилиам се класира за полуфиналите в Албена. В четвъртък той ще се изправи срещу Александру Булеу от Румъния. Мачът е шести в програмата, която стартира от 15:00 часа.

На ринга утре ще видим още трима наши представители. Ясен Радев ще открие програмата срещу представителя на Косово Башким Бажоку. Срещата в категория до 54 килограма е първа в списъка. В третия двубой на ринга ще се качи Радослав Росенов. В категория до 60 килограма многократният световен и европейски шампион ще боксира с хърватина Патрик Личул.

Последен от националите ни ще видим Кристиян Димитров. В седми двубой от списъка той ще срещне Дионисиос Психогиос (Гърция) в категория до 86 килограма.