Кубрат Пулев се завръща на ринга! Това споделиха от сайта и канал в "YouTube" - "Спортната джунгла".

Най-добрият български боксьор при професионалистите дори има опонент. Това е бившия претендент за световната титла - Анджрей Вавржик. Новината, която първо беше съобщена от журналиста Пржемек Гарчарчик, беше потвърдена за "Спортната джунгла" и от човек от екипа на "Кобрата".

Двубоят ще се проведе на 2-и декември в Чикаго, САЩ. Ясна е и залата за събитието - 3-хилядната "Уилоуброук“.

До момента Пулев има 29 победи, 14 с нокаут и 3 загуби (от Владимир Кличко, Антъни Джошуа и Дерек Чисора). Последният му сблъсък на ринга беше през юли миналата година. Тогава той загуби по точки от Дерек Чисора с 1:2 гласа.

Андржей Вавржик има 34 победи (20 с нокаут) и 2 загуби. 36-годишнинят поляк е бивш претендент за световната титла. През 2013-а той се би Александър Поветкин, но беше нокаутиран. Другата му загуба е от тоталния аутсайдер Михал Болоз, който беше с 3 победи от 9 мача, през миналата година.

Кобрата започна тренировки преди няколко седмици. Той се готви в залата на националния отбор на комплекса "Дианабад“. Наскоро в София пристигна и неговият треньор Ибн Кейсън. Българският боксьор е помолил американският специалист да дойде у нас, за да може Кубрат Пулев да бъде близо до двете си деца. Очаква се финалният етап от подготовката да бъде в САЩ, като най-вероятната дестинация е Лас Вегас.