Мачът между Олександър Усик и Тайсън Фюри ще е на 17 февруари следващата година, съобщават, ESPN, TalkSPORT и Daily Star. Той ще се проведе в столицата на Саудитска Арабия - Рияд, а домакин ще е залата "Kingdom Arena".

Двамата ще се бият за обединяването на всички шампионски колани. Фюри притежава този на Световния боксов съвет, а украинецът държи поясите на Световната боксова асоциация, Международната боксова федерация, Световната боксова организация и Международната боксова организация.

Те се разбраха още през септември да се срещнат на 23 декември, но тежкият двубой на Фюри с Франсис Нгану на 28 октомври е наложил промяна на датата.

Въпреки отлагането на срещата, украинецът ще има повече време за почивка и подготовка, защото за последно бе на ринга срещу Даниел Дюбоа на 26 август, когато спечели с нокаут в 9-ия рунд насред стадион "Вроцлав“ в Полша.

36-годишният Усик и 35-годишният Фюри са непобедени до момента в професионалната си кариера. Украинецът е с 21 победи, 7 от тях са с нокаут и няма равенства. Англичанинът има 34 успеха, 24 от тях с нокаут и едно реми, което бе с Дионтей Уайлдър.