Филип Филипов, който е изпълнителен директор на ЦСКА-София, коментира завършека в родното футболно първенство.

ЦСКА-София спечели с 2:0 срещу Левски във "вечното дерби", но въпреки това остана на втора позиция след успех на Лудогорец над Черно море като гост, след който разградчани станаха шампиони на България за 12-и пореден път.

"Станахме втори в класирането с един невероятен точков актив. От 35 мача да постигнеш 85 точки е невероятно постижение, но и 90 да бяхме, пак нямаше да станем първи. Тези точки ние ги постигнахме честно и почетено. Нямахме късмета да играем срещу юношески формации, нямахме късмета съдии да ни решават мачовете. В някои даже бяхме ощетени. Това е ЦСКА. ЦСКА се бори докрай за шампионската титла. С високо вдигнати глави сме. Поздравявам футболистите, поздравявам треньорите за работата и постигнахме много сериозно постижение като точки“, започна той.

"Аз съм приятел с Илиан Илиев още от казармата. Познавам го като характер и човек. Нямах съмнение, че Черно море ще си играе мача срещу Разград. За разлика от други отборчета, които срещу Разград решиха да си обиграват юношите. Явно Разград не е чак такъв дразнител и те решават да си обиграват юношите“, коментира още Филипов. 

"Аз не мога да имам претенции към Левски. Големите отбори не им отива този начин на поведение. Левски да си прави сметка като клуб, като отбор докъде е стигнал. Не съм би тогава в ЦСКА (когато има съмнения, че ЦСКА е дал мача на Ботев). От осем години съм юноша на ЦСКА. Минах и през мъжкия отбор. Винаги са ме възпитавали единствено и само да се боря за победа и когато имам неуспехи, да търся вината в себе си. Направихме грешки в два възлови двубои. Когато всеки мач играеш на 100%, отборът срещу теб се хвърля, натрупват се картони и контузии. Днеска имахме пет човека контузени, един наказан. Не успяхме да попълним групата. ЦСКА всеки един мач играе за победа и се бори за първото място“, заяви директорът на "армейския клуб". 

"Саша Илич има договор, остава, работи си. Няма никаква интрига около него. Знаем къде е нивото на българския футбол като качество. Лошото е, че поздравяваме съдията, когато е свирил правилно. Казваме "браво“, когато някой отбор играе феърплей. Основата на спорта е честността и затова хората идват на мача. Разочарован съм, че няма феърплей в българското първенство“, категоричен беше Филипов.