Баражът между отборите на Левски и Арда, който ще определи последния български отбор, който ще вземе участие в европейските клубни турнири, ще се играе в неделя от 19:00 часа. Това решение взе Спортно – техническата комисия към Българския футболен съюз.

"БФС бе уведомено, че на 10.06.2023 година са предвидени множество митинги на територията на град София и възможността за смесването им с организирани фенски маси, може да доведе до сериозно нарушаване на обществения ред и опасност за здравето и живота на хората", се казва в съобщението, публикувано на сайта на футболната централа.

Преди два дни същата комисия към БФС обяви, че измества баража за участие в Европа с ден по-рано от първоначално обявеното за събота "във връзка с получени сигнали от футболни клубове участници в срещите бараж за футболисти, на които им изтичат договорите на 10 юни и невъзможност да бъдат ползвани след тази дата, за да бъде спазен феърплеят и равнопоставеността на отборите". Срещу това решение Левски излезе с официална позиция, а днес БФС върна мача отново в неделя.

Двубоят между Левски и Арда ще е на стадион "Георги Аспарухов".