Днес ще стане ясен новият шампион на България по футбол. Левски е домакин на ЦСКА - София на националния стадион "Васил Левски" в 18:45 часа, а срещата е с голям залог.

Футболистите на Саша Илич се нуждаят от задължителна победа и ще следят какво се случва по същото време във Варна, където настоящият носител на титлата - Лудогорец гостува на Черно море.

ЦСКА - София има шанс да прекъсне серията на разградчани от 11 поредни титли, но трябва да спечели мача в София и Лудогорец да не постига победа срещу Черно море.

Задачата за Саша Илич и футболистите му се усложни, след като тимът завърши наравно с ЦСКА 1948 в предишния кръг, а Левски загуби от Лудогорец. Така Ивайло Петев и футболистите му преобърнаха развоя на събитията, изпревариха с една точка в класирането ЦСКА - София и в последния кръг зависят изцяло от собственото си представяне.

За съжаление на Саша Илич и всички привърженици на "червените" в последния мач за сезона "армейците" ще са без капитана си Юрген Матай, който скъса предна кръстна връзка и му предстои дълъг период на възстановяване.

Джонатан Линдсет и Маурисио Гарсес са със сериозни разтежения, което ги поставя под въпрос за срещата в сряда. Бради де Нойер и Браян Морено са с продължителни контузии, като скоро ще започнат възстановяване по план. Менно Кох е наказан за натрупани картони.