Локомотив (Пловдив) най-после успя да прекъсне негативната си серия в първенството от 4 поредни двубоя без победа. Черно-белите надиграха Хебър (Пазарджик) с 2:1 като гости в мач от 18-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион “Васил Левски" в София.

Ивайло Димитров (30) и Джовани (62) се разписаха за пловдивчани, а Ивайло Михайлов (55) бе точен за домакините.

По този начин възпитаниците на треньора Александър Томаш имат вече актив от 33 точки и се върнаха на четвърто място във временното класиране. Хебър е предпоследен с 12 точки.

Срещата бе изгледана от бившия собственик на Локомотив Христо Крушарски. Тя е последна за отбора в шампионата за 2022 година, като на "смърфовете" предстои гостуване на Марек (Дупница) за Купата на България.

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на привърженик на Локомотив, който почина след кратко боледуване.

Пловдивчани отправиха първия точен удар в мача още 4-ата минута. Джовани центрира към сънародника си Матеус, който направи атрактивна задна ножица, но вратарят на Хебър спаси.

Последваха няколко опасни положения за символичните домакини. При две от тях Динко Хоркаш се намеси блестящо и запази мрежата си "суха".

В 28-ата минута черно-белите се разминаха "на косъм" от попадение. Бирсент Карагарен бе изведен отляво в наказателното поле. Той можеше да шутира, но предпочете да подава към свободния Ивайло Димитров, но пасът му бе неточен.

Все пак две минути по-късно Локомотив откри резултата. Джовани направи 30-метров пас към сънародника си Евандро. Той с едно докосване подаде към Ивайло Димитров и нападателят шутира с левия крак от дъгата в мрежата за 0:1. Това бе първо попадение за Димитров от 6 месеца насам.

Минута преди края на първото полувреме Бирсент Карагерен изпълни страхотен пряк свободен удар, но топката рикошира в напречната греда.

В добавеното време на първата част след центриране от фаул Хебър прати топката в мрежата зад Динко Хоркаш. Голът ме отменен след преразглеждане на ситуацията с VAR, тъй като двама футболисти на домакините бяха в засада.

Десет минути след почивката Хебър изравни. Бившият футболист на Локо Венсан Марсел проби отляво и центрира по земя към Ивайло Михайлов. Той бе оставен свободен в малкото наказателно поле и с лекота засече с левия крак за 1:1.

В 62-ата минута локомотивци отново поведоха в резултата. Джовани получи топката пред наказателното поле и отправи силен удар с десния крак. Получи се рикошет, а и вратарят на Хебър Петър Дебърлиев не се намеси по най-добрия начин и топката влезе в мрежата за 1:2.