Стадион "Христо Ботев" в Пловдив получи Акт 16 и вече е въведен в експлоатация. Новината съобщи преди минути Илиян Филипов, чиято компания довърши строителството на съоръжението. Това стана факт, след като комисия от ДНСК направи обстойна инспекция на стадиона.

"Имаме вече приятна новина за пловдивчани. Стадионът е въведен в експлоатация. Видях, че мина и комисия на БФС, така че от утре спокойно ръководството на Ботев може да продава билетите за мача с Левски. Това, което обещахме, го изпълнихме. Така че всички пловдивчани могат да бъдат спокойни", заяви Илиян Филипов.

"Надявам се на 29 април да стане голям празник за града, защото 10 години чакахме това събитие и то най-после се случи. От утре ще започне продажбата на билетите. Това, което аз знам, е, че започне от билетните каси по место. Имаме много заявки от 50, 100, 200 билета, които ще бъдат обслужвани директно от базата в "Коматево", за да няма струпвания по касите. До колкото знам ще се пускат и билети чрез eventim, но няма да има проблем, защото все пак има 10 дни до мача", допълни още Илиян Филипов.

"Има още довършителни процедури като лепене на тревата, изрязване на парче ламарина, но това са неща от втория етап на строителството, но аз съм поел ангажимент, че ще ги свършим. Скайбоксовете над централната трибуна се боядисват в момента, преди малко ме информираха, че и мебелите са пристигнали. До мача с Левски ще бъдат готови всички скайбоксове и ще бъдат монтирани ВИП седалките отпред", уточни пловдивският бизнесмен.