Треньорът на Левски Елин Топузаков потвърди, че целта на отбора му е класиране за европейските клубни турнири и че при възможност "сините" ще атакуват по-предно класиране, преди утрешния двубой с Черно море от плейофната фаза на Първа лига.

"Със сигурност щабът и ръководството осъзнаваме важността на мача, но искам да предпазя футболистите да не прегорят и да покажат това, което могат, за да се поздравим накрая с успех. Спрямо тяхната мотивация трябва да работим малко по-внимателно, за да не отидем в другата крайност", каза Топузаков на пресконференцията си преди срещата с "моряците".

Бившият капитан на Левски каза, че победата в утрешния двубой срещу Черно море зависи изцяло от концентрацията, надиграването, агресивността и футболните аргументи. 

"Съжаляваме за много мачове, които изпуснахме да вземем повече от точка или три. Това вече наистина е история. Дали първият мач с ЦСКА, дали с ЦСКА 1948, дори гостуването в Пловдив на Локомотив - изпуснахме точки. В крайна сметка е важно да победим утре, за да задържим дистанция пред преследвачите", добави Елин Топузаков.

По повод спекулациите за следващ треньор на Левкси, временният наставник обясни, че неговото бъдеще не е толкова важно, а отборът да постигне целта си – класиране за Европа.

"Важно е откъм финансите на клуба. Ще говорим с ръководството, но нека свършим работата в екстремната ситуация след напускането на Станимир Стоилов. След това с ръководството ще вземем решение", обясни Елин Топузаков.