Бившият треньор на Локомотив Пловдив и ЦСКА-София Бруно Акрапович отново е безработен, научи ексклузивно "Фокус". Босненският специалист официално бе уволнен като наставник на кипърския Акритас Хлоракас.

Това става по-малко от 2 месеца след назначаването на Акрапович начело на "зелено-белите". Уволнението е второ за Бруно през настоящия сезон, след като преди това той се раздели също толкова бързо и с елитния тим от Саудитска Арабия Ал-Уехда (изкара общо 8 официални мача).

За последно Бруно Акрапович изведе Акритас Хлоракас при тежката загуба с 0:5 при гостуването на Еносис Неон Паралимни в неделя (26 февруари). Той приключи авантюрата си в Кипър с общо 10 официални мача, в които записа 1 победа, 2 равенства и 7 загуби при голова разлика 5:19, провери "Фокус".

"Със съжаление съобщаваме, че след внимателно обмисляне, бордът на директорите на Акритас Хлоракас реши да прекрати договорите съответно на нашия старши треньор и спортен директор - Бруно Акрапович и Боливар Силвейра.

Това решение не беше взето леко и следва задълбочен преглед на представянето на отбора през изминалия сезон. Въпреки упоритата работа и отдадеността на нашия треньорски щаб, не постигнахме резултатите, на които се надявахме и смятаме, че е време за нова посока", съобщиха официално от кипърския клуб.

"Бихме искали да благодарим и на двамата за приноса им към клуба по време на престоя им при нас и да им пожелаем всичко най-добро в бъдещите им начинания.

Търсенето на нов старши треньор и спортен директор вече е в ход и сме убедени, че ще намерим точните хора, които да водят отбора ни към успехи в бъдеще.

Молим нашите поддръжници за тяхното разбиране и постоянна подкрепа през този преходен период", се казва още в официалното съобщение от Акритас Хлоракас.