Привърженици на Ботев се срещнаха днес в сградата на Общината с кмета на Пловдив Здравко Димитров, съобщи репортер на Агенция "Фокус". Разговорите естествено бяха по темата за довършването на стадиона. До тях се стигна, след като според строителя на съоръжението Илиян Филипов предвидените от общината 12 милиона лева няма да са достатъчни за цялостното покриване на "Колежа".

Днес обаче бе постигната договорка между феновете и кмета, която едва ли ще се хареса на Филипов.

Ето какво заяви на излизане от Общината привърженикът на "жълто-черните" Живко Стамболиев:

"Смятам, че се договорихме с кмета на град Пловдив и със зам.-кмета по строителството до края на другата седмица 12-те милиона лева, които бяха гласувани от Общинския съвет като допълнителни средства за строителството на стадион "Христо Ботев", да бъдат възложени с възлагателно писмо към строителя целево да бъдат усвоени за козирка - не само за метална конструкция, а и за цялото покритие.

Ние не знаем строителят какво е изразходил от 25-те милиона от държавата, какво е актувал - това е обект на анализ от общината и на други контролни органи, които доколкото знаем, в момента проверяват строителството на стадион "Христо Ботев" и най-вече обществената поръчка.

За какво могат да стигнат тези 12 милиона? Имаме отговори - и от г-н Нанков, и от предварителните цени, които са по обществената поръчка по оферта на строителя. Смятаме, че 12 милиона са предостатъчни за покритието на стадион "Христо Ботев". Още повече, че през последния месец при една от срещите всички заинтересовани лица договорихме, че покритието ще бъде от по-евтин тип, който ще позволи тези средства ще стигнат. За 4-те трибуни.