Кметът на Пловдив Здравко Димитров коментира днес строителството на стадион "Христо Ботев", предаде репортер на "Фокус". Зико също изрази мнение, че е по-добре футболният клуб да почне по възможно най-бързия начин да играе мачове на съоръжението и след това то да се довършва изцяло.

"Фокус" припомня на читателите си, че този вариант се появи официално вчера, когато от Клуб на привържениците на Ботев Пловдив обясниха за разделянето на Етап 1 от строителството.

"Знам, че от Ботев имат желание да приемат Левски на 15 април на "Колежа“. Моето мнение винаги е било такова. За тези пари трябва да се направи така, че да почнат да се играят мачове там. И после да се завърши", заяви Здравко Димитров пред камерата на "Фокус".

"Но има отделни групички, дори не са и групички, а отделни хора, които са на мнение, че стадионът трябва да се завърши целия и тогава отборът да влезе вътре. Това не е необходимо. Има терен, ще има седалки, ще има две трибуни с козирки. Според мен е по-добре футболният клуб да влезе вътре и след това да се довърши стадионът. Така или иначе още в самото начало се знаеше, че няма пари за крайното му довършване. Но и това ще отмине. След време, когато направим анализ, ще видите какво се е направило за спортната инфраструктура на Пловдив", каза още Здравко Димитров.

Гледайте в прикаченото видео цялото изказване на кмета по темата за стадион "Христо Ботев"!